Bahan - bahan :
LAPISAN COKLAT
200gm mentega (dicairkan)
30gm serbuk koko
90gm tepung gandum (diayak)
150gm gula kastor
150gm gula kastor
2 biji telur (dipukul sedikit)
LAPISAN KEJU
375gm krim keju
100gm gula kastor
150gm buah strawberi
150gm buah strawberi
2 biji telur (dipukul sedikit)
1 sudu kecil esen vanilla
Cara - cara :
LAPISAN COKLAT
- Campurkan mentega cair, gula dan sebuk koko di dalam mangkuk. Kacau sebati.
- Kemudian masukkan telur secara perlahan-lahan. Kacau sehingga sebati.
- Masukkan tepung gandum yang telah diayak dan dikacau sebati.
- Tuang ke dalam loyang yang telah di gris. Ketepikan.
LAPISAN KEJU
- Di dalam mangkuk, pukul krim keju, gula dan esen vanilla dengan mixer sehingga tekstur menjadi licin.
- Masukkan telur yang telah dipukul sedikit demi sedikit. Kacau.
- Tuang adunan ke atas adunan lapisan coklat.
- Tabur buah strawberi di atasnya.
- Bakar adunan pada suhu 180 degree selama 40-45minit atau sehingga masak
p/s : Biarkan sejuk setelah masak, barulah di potong. Selamat Mencuba (^_^)
No comments:
Post a Comment